Доступність посилання

ТОП новини

Конфлікт щодо приміщень холдингу «Весті»: АРМА просить військову прокуратуру про допомогу


Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), просить військову прокуратуру допомогти у наведенні порядку в приміщеннях, управителем яких є АРМА і які розташовані в бізнес-центрі «Гулівер» у Києві.

Агентство не згадує цього прямо, але фактично йдеться про приміщення медіахолдингу «Весті», якими воно нині управляє за рішенням суду.

Як повідомляє агентство у Facebook, АРМА також направило звернення до Генпрокуратури і Нацполіції про вчинення кримінальних правопорушень, пов’язаних з невиконанням судового рішення.

За даними АРМА, 15 лютого до приміщень прийшли невідомі в камуфляжі, «силою і погрозами життю» вони вивели представників управителя (АРМА – ред.) і його охоронної фірми.

Національне агентство заявляє, що його уповноваженим особам «постійно надходять погрози їх життю і здоров’ю», через активні дії невідомих постійно унеможливлюється виконання судових ухвал.

8 лютого Нацагентство повідомило про взяття в своє управління приміщення медіа-холдингу «Весті» у бізнес-центрі «Гулівер». В АРМА заявили, що за рішенням суду всі приміщення на 31, 32 і 33-му поверхах бізнес-центру «Гулівер» були фактично передані в управління Національному агентству.

Згодом АРМА заявило, що невідомі в масках і озброєні холодною зброєю, кийками та помповими рушницями погрожують представникам компанії-управителя.

Національне агентство наголошує, що наразі єдиним законним власником цих приміщень є компанія-управитель на підставі договору управління майном.

Тоді ж, 8 лютого, головний редактор холдингу «Весті» Оксана Омельченко написала у Facebook про обшуки в приміщеннях офісу медіахолдингу в Києві. За її словами, силовики не пускали журналістів на роботу.

Влітку минулого року головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко, який після повалення режиму Януковича втік до Росії, вивів 788 мільйонів доларів на рахунки кількох компаній, серед яких вказувався медіахолдинг «Весті». У зв’язку із заявленою «антикорупційною операцією» правоохоронці проводили у приміщеннях холдингу обшуки. Головний редактор холдингу Оксана Омельченко тоді заявляла, що причина обшуків – низка резонансних публікацій, пов’язаних із діяльністю військової прокуратури й особисто Анатолія Матіоса.

XS
SM
MD
LG