Доступність посилання

ТОП новини

Російський Forbes визнав засновника Telegram доларовим мільярдером


Павло Дуров
Павло Дуров

Російський Forbes визнав засновника месенджера Telegram Павла Дурова доларовим мільярдером. За попередніми даними, його статки оцінюються в 1,7 мільярда доларів. Сам месенджер коштує не менше ніж мільярд доларів.

У 2017 році Forbes оцінював статки Дурова в 950 мільйонів доларів. У рейтингу «200 найбагатших бізнесменів Росії» засновник Telegram перебував на 100-му місці. За рік до цього статки Дурова оцінювалися в 600 мільйонів доларів.

Основну роль в переоцінці статків бізнесмена зіграло зростання аудиторії Telegram і підготовка до виходу платформи на ICO (Initial Coin Offering – первинне розміщення криптовалюти, подоба первинного розміщення цінних паперів), відзначає Forbes.

Дуров, який також є засновником соціальної мережі «ВКонтакте» залишив Росію навесні 2014 року, заявивши, що «не збирається повертатися», оскільки «країна несумісна з інтернет-бізнесом». Перед цим прес-служба соцмережі розповсюдила повідомлення, що повноваження гендиректора «ВКонтакте» Павла Дурова припинені з 21 квітня 2014 року. пізніше стало відомо, що Дуров отримав громадянство держави Сент-Кітс і Невіс у Карибському морі.

Восени 2014 року новим гендиректором «ВКонтакте» став син голови найбільшого російського медіахолдингу ВДТРК Олега Добродєєва і члена ради директорів Mail.ru Group Борис Добродєєв.

XS
SM
MD
LG