Доступність посилання

ТОП новини

Лавров назвав «балаканиною» обвинувачення у США щодо втручання Росії у вибори


Сергій Лавров, архівне фото
Сергій Лавров, архівне фото

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що не має ніякої реакції на висунені у США обвинувачення 13 росіянам і трьом російським компаніям у справі про втручання у вибори президента США 2016 року.

«Публікувати можна що завгодно… Поки ми не побачимо фактів, усе інше буде балаканиною», – сказав він, виступаючи на 54-й Мюнхенській конференції з питань безпеки.

Натомість радник адміністрації США з національної безпеки Герберт Реймонд МакМастер, виступаючи на конференції після голови МЗС Росії, підтвердив, що обвинувачення Федерального бюро розслідувань у справі про втручання у вибори не дає ніяких підстав для сумнівів.

«Ми дедалі краще пристосовуємося до того, щоб відстежувати походження цієї шпигунської і підривної діяльності. І, як видно з обвинувачення ФБР, докази нині вже неспростовні», – наголосив він.

16 лютого Міністерство юстиції США, органом якого є ФБР, висунуло обвинувачення 13 росіянам і трьом російським компаніям у справі про втручання у вибори президента США 2016 року. Серед компаній, яким висунули обвинувачення, – «Агентство інтернет-досліджень» (так звана «російська фабрика тролів»). У переліку обвинувачених бізнесмен Євген Пригожин, якого в засобах інформації називають «особистим кухарем» президента Росії Володимира Путіна.

При цьому, представляючи обвинувальний висновок, заступник міністра юстиції США Рід Розенстайн наголосив, що слідство не вважає, що проведена Кремлем операція змінила результати президентських виборів.

У Міністерстві закордонних справ Росії ці звинувачення відразу назвали «абсурдом».

У США триває розслідування ймовірного втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року. За даними американських спецслужб, за торішніми атаками на сервери Демократичної партії стояло Головне розвідувальне управління Генштабу Збройних сил Росії.

Москва категорично відкидає дедалі численніші докази її втручання у виборчий процес в інших державах, президент США Дональд Трамп називає це розслідування «полюванням на відьом».

Росія традиційно заявляє про «відсутність фактів» у всіх справах, де йдеться про її причетність до незаконних дій – втручання у вибори у США, воєнної агресії проти України, організації державного перевороту в Чорногорії тощо, – відкидаючи як «відсутні» численні факти й докази такої причетності.

XS
SM
MD
LG