Доступність посилання

ТОП новини

Гурвіц: Голубов просто віддав борг Труханову


Мер Одеси Геннадій Труханов
Мер Одеси Геннадій Труханов

Взявши на поруки очільника Одеси Геннадія Труханова, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Дмитро Голубов віддав йому борг. Таку думку в ефірі програми «Завтра» (спільного проекту Радіо Свобода та телеканалу «112 Україна») озвучив екс-міський голова Одеси Едуард Гурвіц.

«Основне, що їх пов’язує, це те, що Голубова у 2005 році, якому теж загрожувало 12 років позбавлення волі, той самий Солом’янський суд віддав на поруки двом «регіоналам». Тепер Голубов, так би мовити, віддав борг і взяв на поруки Труханова», – вважає Гурвіц.

У 2005 році Голубова затримали в справі про злочинне угруповання, яке займалося виробництвом підроблених кредитних карток.

15 лютого Солом’янський районний суд Києва звільнив міського голову Одеси Геннадія Труханова з-під варти у залі засідань. Його відпустили на поруки депутата фракції «Блок Петра Порошенка» Дмитра Голубова. Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагала заарештувати Труханова з можливістю вийти під заставу в 50 мільйонів гривень. Судовий розгляд супроводжувався сутичками прихильників, супротивників Труханова та поліції під стінами суду.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту «Бориспіль» Труханова і його заступника Вугельмана, яких підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем. Труханов заявив, що не має наміру «ховатися від слідства».

За день до цього детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі і чинному меру, ще трьох людей затримали.

За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси – у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

XS
SM
MD
LG