Доступність посилання

ТОП новини

Суд відпустив особу, яка стріляла в поліцейського – Аваков


Сутички біля будівлі Солом’янського суду, де обирали запобіжний захід Геннадію Труханову, 15 лютого 2018 року
Сутички біля будівлі Солом’янського суду, де обирали запобіжний захід Геннадію Труханову, 15 лютого 2018 року

Шевченківський райсуд Києва відпустив з-під арешту чоловіка, який стріляв у поліцейського під час сутичок під Солом’янським судом, де обирали запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову. Про це 19 лютого повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, не уточнивши часу події.

«Це потворне рішення зобов’язує мене як міністра, у підпорядкуванні якого перебувають Національна поліція і Нацгвардія, вжити адекватних заходів реагування. Зранку звернувся до прем’єр-міністра з проханням скликання позачергового засідання Кабміну. Я не бачу, як у таких умовах поліцейські і гвардійські сили можуть виконувати невластиву для себе функцію охорони судів», – написав Аваков у Facebook.

Міністр заявив, що вимагає «від Вищої ради правосуддя негайної реакції на такі дії судді», а «від прокуратури і апеляційного суду негайно ухвалити справедливе рішення за фактом заподіяння вогнепального поранення поліцейському».

15 лютого біля Солом’янського районного суду Києва, який розглядав запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову, сталися сутички між праворадикалами й невідомими чоловіками в чорному, а також між праворадикалами і правоохоронцями. Пізніше стало відомо про поранення одного поліцейського. Також згодом до будівлі суду прийшли представники праворадикальних організацій, зокрема «Нацдружин», «С14». Між ними і людьми в чорному виникли сутички, які згодом припинилися.

XS
SM
MD
LG