Доступність посилання

ТОП новини

Рівень захворюваності на грип та ГРВІ в Києві нижчий епідемічного порогу – КМДА


Показник захворюваності на грип та гостро-распіраторну вірусну інфекцію в Києві нижчий епідемічного порогу на 13 відсотків, повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник у Facebook.

За його словами, за сьомий тиждень епідемічного сезону зареєстровано 27 638 хворих на грип та ГРВІ. Порівняно з попереднім тижнем спостерігається зростання захворюваності на 6,5 відсотка.

«Дорослих захворіло 9026 осіб проти 7680 за шостий тиждень, зростання на 14,9%, дітей – 18612 проти 18151, зростання на 2,5%. У структурі захворюваності діти складають 67,3%, а на попередньому тижні 70,3%. Серед школярів спостерігається зростання захворюваності на 2,1%, 8574 випадки, що становить 46,1% від загальної кількості захворілих дітей, і 31% від загальної кількості осіб, які звернулися за медичною допомогою», – цитує Поворозника прес-служба КМДА.

Він додав, що за сьомий тиждень епідемічного сезону госпіталізували 287 осіб, серед них – 202 дитини.

Грип – це гостре респіраторне захворювання, яке викликається вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або близький контакт. Лікарі зауважують, що організм людини з віком має все меншу здатність самостійно справлятися із захворюваннями, тому рекомендується зробити щеплення від грипу.

XS
SM
MD
LG