Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: під час нещодавнього бойового зіткнення в Сирії поранені «декілька десятків» росіян


Східна Гута, передмістя Дамаска, 7 лютого 2018 року
Східна Гута, передмістя Дамаска, 7 лютого 2018 року

Під час «нещодавнього бойового зіткнення» в Сирії поранені «декілька десятків» росіян, повідомило Міністерство закордонних справ Росії.

«Під час нещодавнього військового зіткнення, в якому жодним чином не брали участь військовослужбовці Російської Федерації і не застосовувалися штатні технічні засоби, є загиблі громадяни Росії і країн СНД, про це вже говорилося, є і поранені – їх кілька десятків. Їм сприяли в поверненні до Росії де, наскільки нам відомо, вони проходять курси лікування в різних медичних установах», – заявили в МЗС.

9 лютого американський телеканал CBS із посиланням на джерела в Пентагоні повідомив, що 7 лютого в Сирії під авіаудар міжнародної коаліції під командуванням США потрапили російські найманці, які намагалися захопити нафтове родовище в районі селища Хішам.

За день до цього, 8 лютого, про важкі втрати російської «Приватної військової компанії Вагнера» повідомляв росіянин Ігор Стрєлков (Гіркін), який у 2014 році керував проросійськими бойовиками на Донбасі. Він, однак, не навів жодних прямих підтверджень і не назвав джерел.

Агентство Bloomberg опублікувало 13 лютого і свої дані про ці втрати, посилаючись на неназваного офіційного представника США і трьох росіян, «які знають про те, що сталося». Два російські джерела стверджують: у бою загинуло не менше ніж 200 «контрактників», які воювали на боці режиму Асада, більшість із них – росіяни. Американський представник говорить про приблизно 100 убитих і 200–300 поранених, але не може сказати, скільки з них – із Росії.

15 лютого агентство Reuters заявило, що в Сирії унаслідок авіаудару міжнародної коаліції під командуванням США загинули або поранені близько 300 людей, які працюють у російській прокремлівській приватній військовій компанії.

Водночас у МЗС Росії 15 лютого заявили, що внаслідок авіаудару в Сирії, за попередніми даними, загинули п’ять людей, імовірно, громадян Росії. Повідомлення про загибель «десятків і сотень» росіян речниця МЗС Росії назвала «класичною дезінформацією».

XS
SM
MD
LG