Доступність посилання

ТОП новини

У поліції огляд жінок біля суду, де свідчить Порошенко, назвали «вимушеними заходами»


У Національній поліції посилені заходи безпеки, зокрема, посилений огляд жінок-відвідувачок Оболонського районного суду Києва, називають «вимушеними». Про це в коментарі Радіо Свобода повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

«Вочевидь, це звична ситуація, тому що це перша особа держави, яка перебуває під захистом. І такі заходи захисту є вимушеними», – пояснив Тракало посилений огляд відвідувачів Оболонського районного суду Києва, де сьогодні проводиться допит президент України Петра Порошенка.

В Оболонському управлінні поліції Радіо Свобода пояснили, що такі посилені заходи безпеки проводили з метою уникнення ймовірних провокацій.

«Метою правоохоронців було не допустити провокацій. Дійсно були посилені заходи безпеки. Була поверхнева перевірка всіх – працівників суду, простих відвідувачів, журналістів. Але тих, хто найбільше себе підозріло поводив, – більш посилено перевіряли. Таким чином, і виявили цю активістку Femen…», – повідомила речниця Оболонського управління поліції Оксана Ліщук.

Вона уточнила, що більш посилений огляд проводили в окремій кімнаті, де перебували поліцейські-жінки.

За даними речниці, в Оболонському райсуді Києва такі заходи безпеки проводилися вперше.

Як повідомляла кореспондентка Радіо Свобода, на вході до Оболонського районного суду посилені заходи безпеки, оскільки у справі Віктора Януковича мав свідчити президент України Петро Порошенко. За даними кореспондентки, особлива увага до жінок-журналісток: якщо чоловіків просять лише показати речі та документи, то жінок просять ще розстібнути пальто.

«Мене тричі попросили зняти пальто жінки-поліцейські при проходженні кількох кордонів з правоохоронців. Декого з моїх колег просили зайти в іншу кімнату та показати чи немає в них на тілі написів», – повідомила журналістка Радіо Свобода Ольга Комарова.

Зараз в суді триває допит Петра Порошенка. Він проводиться у режимі відео-конференції, хоча раніше очікувалося, що Порошенко прибуде на судове засідання.

XS
SM
MD
LG