Доступність посилання

ТОП новини

Спеціально підготовлені вчителі могли б зі зброєю захистити школярів від нападів у США – Трамп


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп вважає, що озброєння деяких вчителів у школах могло б допомогти запобігти масовим вбивствам у навчальних закладах. Про це він написав у Twitter 22 лютого після зустрічі днем раніше у Білому домі з студентами, вчителями та іншими людьми, які постраждали від насильства із застосуванням зброї.

Тоді американський президент сказав: «Якби у вас був учитель ,що вміє користуватися вогнепальною зброєю, він міг би дуже швидко припинити атаку». Такі слова викликали критику серед тих, хто вважає, що потрібно зробити більш жорстким законодавство щодо носіння зброї.

У четвер Дональд Трамп уточнив, що запропонував озброювати не всіх вчителів, а лише тих, у кого є спеціальна підготовка.

«Те, що я сказав – це розглянути можливість дати приховану зброю тим, хто вміє нею користуватися, вчителям з військовим досвідом або тим, що пройшли спеціальну підготовку – тільки найкращим. 20% вчителів, багато, зможуть негайно відкрити у відповідь вогонь, якщо жорстокий псих прийде в школу з поганими намірами», – написав Трамп у соцмережі.

14 лютого 19-річний колишній учень школи у місті Паркленд, штат Флорида, застрелив щонайменше 17 учнів і дорослих. Лише з початку року в США зафіксовано близько 20 випадків стрілянини в школах.

XS
SM
MD
LG