Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: попередня причина загибелі прикордонника – керівник стрільб перевищив повноваження


У Військовій прокуратурі Львівського гарнізону повідомили про відкриття кримінального провадження за фактом перевищення військовою службовою особою – керівником стрільб – повноважень, що спричинило загибель прикордонника на полігоні у Львівській області.

«22 лютого 2018 року керівник стрільб кінологічного навчального центру ДПС України, що в селищі міського типу Великі Мости на Львівщині, під час виконання навчальних стрільб, порушивши порядок та техніку безпеки під час їх проведення, перевищив службові повноваження, чим спричинив загибель військовослужбовця за контрактом прикордонної комендатури швидкого реагування кінологічного навчального центру», – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює управління Нацполіції у Львівській області, а процесуальне керівництво – військова прокуратура гарнізону.

22 лютого під час виконання навчальних стрільб на полігоні у Львівській області загинув військовий-прикордонник. 36-річний прапорщик зазнав поранення голови внаслідок детонування ручного протитанкового гранатомета.

XS
SM
MD
LG