Доступність посилання

ТОП новини

МОК 25 лютого вирішить, чи буде російський прапор на церемонії закриття Олімпіади


Глядач махає прапором Росії перед церемонією відкриття зимової Олімпіади в Пхьончхані, Південна Корея, 9 лютого 2018 року
Глядач махає прапором Росії перед церемонією відкриття зимової Олімпіади в Пхьончхані, Південна Корея, 9 лютого 2018 року

Міжнародний олімпійський комітет 25 лютого має ухвалити рішення щодо того, чи зможе російська делегація пройти на церемонії закриття зимової Олімпіади в Пхьончхані під прапором Росії, попри те, що двоє її атлетів провалили тест на допінг.

Виконавчий комітет МОК збирався на зустріч з приводу цього питання 24 лютого і продовжить обговорення завтра.

Речник МОК Марк Адамс не виключив, що виконавчий комітет може ухвалити остаточне рішення на засіданні, яке закінчиться за дев’ять годин до церемонії закриття Олімпіади.

24 лютого виконком МОК засідав майже чотири години замість запланованих двох.

Спочатку вважалося, що МОК відновить повноваження Олімпійського комітету Росії, і російські атлети зможуть пройти на закриття Олімпіади під національним прапором, навіть після того, як російського керлінгіста Олександра Крушельницького спіймали на допінгу і позбавили через це «бронзи». Але після цього ще одна російська атлетка, бобслеїстка Надія Сергеєва також не пройшла тест на допінг і була дискваліфікована 24 лютого.

На зимовій Олімпіаді в Південній Кореї російські атлети були позбавлені права змагатися під прапором своєї країни. Міжнародний олімпійський комітет 5 грудня 2017 року відсторонив збірну Росії від участі в зимовій Олімпіаді-2018 року після того, як два розслідування підтвердили, що Кремль організував систему застосування допінгу в спорті. Російським спортсменам, які довели, що не застосовували допінг, дозволили змагатися під нейтральним прапором. У результаті було зареєстровано 169 російських атлетів для участі в Олімпіаді-2018.

XS
SM
MD
LG