Доступність посилання

ТОП новини

Олімпіада: лижниця Бйорген – олімпійська чемпіонка, Україна – без нагород


На двадцять третіх Олімпійських іграх завершився жіночий мас-старт серед лижниць. І це останній вид програми Ігор у Пхьончхані.

«Золото» здобула 37-річна норвезька лижниця Маріт Бйорген, яка подолала 30 кілометрів за 1 годину 22 хвилини 17,6 секунди.

Для спортсменки з Норвегії це вже п’ята Олімпіада, восьма нагорода найвищого ґатунку та п’ятнадцята медаль загалом. Тож тепер Бйорген наздогнала за кількістю «золота» своїх співвітчизників – лижника Бьорна Делі та біатлоніста Уле-Ейнара Бйорндалена.

Другою фінішувала фінська лижниця Кріста Пярмякоскі, яка відстала від лідера на 1 хвилину 49,5 секунди. А «бронзу» здобула шведська спортсменка Стіна Нільсен.

Українка Тетяна Антипенко стала 38-ою. Спортсменка показала результат 1 година 38 хвилин 17,3 секунди.

Збірна Норвегії виграла загальний медальний залік Ігор. В її активі 39 нагород: 14 золотих, 14 срібних та 11 бронзових. Збірна Німеччини стала другою, здобувши 31 медаль. Третє місце у Канади – 29 нагород. До п’ятірки найкращих також потрапили спортсмени США та Нідерландів.

Збірна України у командному заліку розділила 21-22 місця з Угорщиною. На рахунку цих країн по одній медалі. «Золото» для України здобув Олександр Абраменко.

XS
SM
MD
LG