Доступність посилання

ТОП новини

МОН: зрив освітнього процесу в університеті імені Богомольця є неприпустимим


Міністерство освіти і науки вважає неприпустимим зрив освітнього процесу в Національному медичному університеті імені Олександра Богомольця.

«МОН вважає неприпустимим зрив освітнього процесу, що відбувається адміністративним шляхом в НМУ імені Богомольця, який перебуває у сфері управління Міністерства охорони здоров’я», – йдеться у заяві міністерства.

За даними МОН, сьогодні студенти в НМУ імені Богомольця заявили, що, прийшовши на пари до університету, замість навчання «побачили зачинені корпуси з ланцюгами та розгублених викладачів».

Міністерство наголошує, що для студентів, які бажають навчатися, мають бути створені умови для нормального навчального процесу – «студенти не можуть і не мають страждати від жодних конфліктів, зокрема управлінських».

25 лютого на сайті університету з’явилася заява про безстроковий страйк студентів і працівників НМУ у зв’язку з «безпрецедентним, брутальним і незаконним втручанням керівництва Міністерства охорони здоров’я України в незалежність та самоврядність НМУ імені Богомольця».

У заяві, серед іншого, наголошується, що право обирати керівництво університету належить винятково трудовому колективу.

«Непрозоре, без будь якої мотивації, призначення МОЗом на власний розсуд на час роботи каральної комісії виконувача обов’язків ректора, який не має жодного стосунку до Вченої ради Універсиету – є зухвалим ігноруванням думки трудового колективу вишу», – зазначають автори заяви.

20 лютого Міністерство охорони здоров’я України повідомило про відсторонення від виконання обов’язків ректора Національного медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову. У МОЗ пояснили, що це пов’язано із тим, що у цьому університеті не відбувся ліцензійний інтегрований іспит «Крок 1. Стоматологія», запланований на 20 лютого у всіх закладах вищої освіти, які готують лікарів-стоматологів.

За даними міністерства, це сталося через відсутність договору між Центром тестування, який є єдиною уповноваженою на проведення ліцензійних іспитів «Крок» організацією, і Національним медичним університетом імені Богомольця.

XS
SM
MD
LG