Доступність посилання

ТОП новини

Працівник поліції застосував газовий балончик проти журналіста Радіо Свобода


Співробітник поліції застосував газовий балончик проти кореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка.

За словам журналіста, він у цей момент вів фото- та відеозйомку ранкових подій під будівлею Верховної Ради в центрі Києва. При ньому було посвідчення журналіста, яке він тримав перед собою. Камера була направлена в сторону наметів активістів. В один момент працівник поліції наблизився до кореспондента зі спини та розпилив уміст балончика йому в обличчя.

Зранку 3 березня Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що поліція проводить слідчі дії в наметовому містечку біля будівлі Верховної Ради України. Народний депутат Семен Семенченко назвав дії силовиків «штурмом», а його колега Єгор Соболєв заявив, що наметовий табір «розтрощений спецпризначенцями».

За словами начальника поліції Києва Андрія Крищенка, поліція затримала 50 людей. Правоохоронець зазначив, що слідчі працювали у рамках кримінальних проваджень за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу) у Києві в грудні 2017 року й сутичок біля Верховної Ради, які відбулися 27 лютого.

Наметове містечко під парламентом встановили в середині жовтня 2017 року. Серед вимог активістів – скасування депутатської недоторканності, створення Антикорупційного суду й ухвалення нового закону про парламентські вибори.

XS
SM
MD
LG