Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: нова партія вакцин проти кору уже в регіонах


Ситуація із захворюваністю на кір стабілізується, нова партія вакцин уже в регіонах, заявили в Міністерстві охорони здоров’я України.

«Нова партія вакцини проти кору, паротиту та краснухи (КПК) – 220 тисяч доз, уже надійшла в усі регіони. Загалом по Україні залишок вакцин з урахуванням нової поставки становить 387 595 доз. Наступна поставка вакцини проти кору – 800 тисяч доз КПК – планується на кінець березня», – заявили в МОЗ.

Згідно з повідомленням, за дев’ять тижнів 2018 року на кір захворіли 6484 людини – 2226 дорослих і 4258 дітей. При цьому госпіталізували 4 421 людину.

Найбільше людей захворіли на кір у Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській, Чернівецькій та Львівській областях , а найменше – на Харківщині, Чернігівщині, Луганщині, Сумщині, Херсонщині та Черкащині, зазначили в міністерстві.

Кір легко передається від людини до людини, поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 годин. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір, – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

XS
SM
MD
LG