Доступність посилання

ТОП новини

У Данії почався суд над винахідником, підозрюваним у вбивстві журналістки


Петер Мадсен (справа)
Петер Мадсен (справа)

У міському суді Копенгагена 8 березня почалися слухання у справі винахідника Петера Мадсена, якого підозрюють у вбивстві журналістки Кім Валль на його підводному човні.

Прокурор Якоб Бух-Єпсен почав судовий процес, зачитавши звинувачення. Захисниця Мадсена Бетіна Халд Енґмарк формально внесла прохання про невинуватість у вбивстві. Мадсен стверджує, що Валль випадково загинула на підводному човні, коли він був на верхній палубі під час екскурсії. Водночас він визнав, що розчленував її тіло і викинув останки в море.

Сторона обвинувачення стверджує, що вбивство журналістки було навмисним, тому що Мадсен взяв з собою в плавання інструменти, які він зазвичай не використовував. Процес у Копенгагенському міському суді повинен тривати до 25 квітня.

На першому засіданні суду представляють докази прокуратури, також відбудеться допит Мадсена. На процесі допитають також 37 свідків.

Наступне засідання відбудеться 21 березня.

Очікується, що вирок винесуть 25 квітня.

У січні данські слідчі висунули остаточне звинувачення винахідникові Петеру Мадсену у вбивстві шведської журналістки Кім Валль, насильницьких діях сексуального характеру (з обтяжувальними обставинами) і розчленуванні. Слідчі заявляють, що Мадсен спланував убивство, ймовірно, перерізавши горло журналістці або задушивши її.

Обвинувачення вимагає для Мадсена довічного ув’язнення або примусових заходів медичного характеру за підсумками психіатричного обстеження.

Жіноче тіло без голови виявили 21 серпня 2017 року поблизу Копенгагена. Його ідентифікували як останки зниклої шведської журналістки Кім Валль. Тіло виявили приблизно за 50 кілометрів на південь від данської столиці, і поліція сказала, що тіло було розчленоване навмисно.

30-річну Валль не бачили від часу, коли 10 серпня вона піднялася на підводний човен данського винахідника Петера Мадсена, щоб провести інтерв’ю з ним. Через день з’явилися повідомлення про зникнення журналістки, а Мадсен був врятований до того, як затонув його підводний човен.

XS
SM
MD
LG