Доступність посилання

ТОП новини

Україна на Паралімпійських іграх має 15 нагород, за день – два «золота»


Оксана Шишкова
Оксана Шишкова

Біатлоністка Оксана Шишкова на дистанції 10 кілометрів серед жінок з вадами зору здобула ще одну золоту нагороду для України за підсумками 4 днів змагань на Паралімпійських іграх у південнокорейському Пхьончхані.

Шишкова закрила всі 20 мішеней та фінішувала з часом 37 хвилин 58,9 секунди. Другою стала спортсменка під нейтральним прапором Михайліна Лисова, а бронзову нагороду виборола німкеня Клара Клуг.

Крім того, третю срібну нагороду для збірної України виборов у змаганнях чоловіків з біатлону Ігор Рептюх. Він став другим на дистанції 12,5 кілометрів (стоячи). Спортсмен фінішував з часом 35 хвилин 31,8 секунди. Відстав від лідера Бенжаміна Дав’є на 6,7 секунди. Українець не закрив усього одну мішень. Бронзову нагороду виборов спортсмен з Канади Марк Арендс.

У гонці серед чоловіків з вадами зору дебютант Паралімпійських ігор Олександр Казік здобув срібну нагороду. Він відстав від лідера Юрія Голуба з Білорусії на 2,7 секунди. Третім фінішував ще один українець Юрій Уткін.

Раніше на Паралімпійських іграх у четвертий день змагань також золоту нагороду приніс для України Тарас Радь у біатлоні (12,5 кілометрів сидячи), а Людмила Ляшенко у біатлонній гонці серед жінок у кваліфікації «стоячи» взяла «бронзу».

Збірна України здобула вже 15 нагород: 5 золотих, 4 срібні та 6 бронзових, і наразі посідає другу сходинку у командному заліку після США і попереду команди без розпізнавальних знаків.

Докладніше про перший день читайте у Живому блозі, а підсумки дня ввечері – у Щоденнику Паралімпійських ігор.

XS
SM
MD
LG