Доступність посилання

ТОП новини

Франція: слідчі другий день поспіль допитують Саркозі


Ніколя Саркозі і Муаммар Каддафі біля Єлисейського палацу в Парижі, Франція, 10 грудня 2007 року
Ніколя Саркозі і Муаммар Каддафі біля Єлисейського палацу в Парижі, Франція, 10 грудня 2007 року

Президента Франції Ніколя Саркозі другий день допитують слідчі у справі про фінансування його президентської кампанії 2007 року покійним нині лівійським лідером Муаммаром Каддафі.

Після проведеної вдома ночі Саркозі повернувся до відділення поліції у Нантері, що на північний захід від Парижа, де його допитуватимуть представники антикорупційної поліції, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на джерела. Джерела говорили на умовах анонімності через те, що не уповноважені обговорювати питання публічно.

Напередодні стало відомо про затримання екс-президента Франції.

За що затримали Ніколя Саркозі (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

Розслідування у справі про фінансування кампанії Саркозі Муаммаром Каддафі триває вже понад п’ять років після того, як на сайті видання Mediapart з’явилося повідомлення з посиланням на колишнього представника лівійських спецслужб про те, що режим поваленого диктатора Муаммара Каддафі перевів 6 мільйонів доларів для фінансування передвиборної кампанії Саркозі.

Сам Саркозі неодноразово заперечував звинувачення.

Ніколя Саркозі був президентом Франції з 2007 до 2012 року. На президентських виборах 2012 року він програв кандидату від Соціалістичної партії Франсуа Олланду.

XS
SM
MD
LG