Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: військовим передали керівництво воєнною операцією на Донбасі


У Службі безпеки України заявляють про передачу військовим керівництва воєнною операцією на Донбасі.

«Єдине – змінилося керівництво. Ми офіційно передали керівництво антитерористичною операцією військовим», – сказав заступник глави СБУ Віктор Кононенко.

«Ми привели все в належний вигляд. А СБУ як брала участь, так і продовжуватиме на тих засадах, які були раніше», – додав він.

20 лютого президент України Петро Порошенко підписав закон про реінтеграцію Донбасу («Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях»). Цей документ, серед іншого, передбачає, що командування переходить від Антитерористичного центру СБУ до Об’єднаного оперативного штабу Збройних сил – тобто від спецслужб до військових. Також воєнна операція України на сході, яка називалася «антитерористичною», тепер має назву «заходів із забезпечення національної безпеки й оборони, стримування і відсічі російській збройній агресії».

16 березня президент України Петро Порошенко призначив Сергія Наєва командувачем об’єднаних сил.

Командувач об’єднаних сил підпорядковується головнокомандувачу та начальнику генерального штабу. Керувати операцією буде Генеральний штаб.

XS
SM
MD
LG