Доступність посилання

ТОП новини

Суд скасував відмову слідчого ГПУ визнати Розенблата потерпілим


Борислав Розенблат
Борислав Розенблат

Печерський районний суд Києва скасував відмову слідчого Генпрокуратури про визнання народного депутата України Борислава Розенблата потерпілим.

Згідно з ухвалою, суд також зобов’язав посадовців ГПУ «вчинити дії відповідно до статті 55 (Потерпілий) КПК України» за заявою Розенблата.

Ухвала не підлягає оскарженню.

Адвокат депутата Олексій Шевчук агентству «Інтерфакс-Україна» заявив, що суд визнав Борислава Розенблата потерпілим у кримінальному провадженні про провокацію щодо нього хабара співробітниками Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Читайте також: «Бурштинова справа» не зупинить видобуток бурштину – Миткалик

У серпні 2017 року у ЗМІ з’явилося повідомлення, що депутат Максим Поляков, який, як і Розенблат, є фігурантом «бурштинової справи», перебуває в статусі потерпілого у кримінальному провадженні щодо провокації підкупу НАБУ. Тоді Печерський суд спростував повідомлення про надання Полякову статусу потерпілого.

У червні 2017 року детективи НАБУ затримали низку осіб за підозрою в причетності до вимагання й одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії у здійсненні видобутку бурштину в Україні. За даними НАБУ, є щонайменше п’ять епізодів злочинної діяльності, загальна сума хабара – понад 300 тисяч доларів США. Фігурантами цієї справи є народні депутати Борислава Розенблата і Максима Полякова.

За версією слідства, Максим Поляков і Борислав Розенблат з метою отримання неправомірної вигоди внесли до Верховної Ради законопроекти щодо видобутку бурштину в інтересах компанії-нерезидента. Депутати звинувачення слідства відкидають.

XS
SM
MD
LG