Доступність посилання

ТОП новини

Фейгін заявив про втрату статусу адвоката


Марк Фейгін
Марк Фейгін

Російський юрист Марк Фейгін заявив, що Адвокатська палата Москви позбавила його статусу адвоката. Про це Фейгін написав у Facebook.

Офіційного повідомлення Адвокатської палати наразі немає.

Раніше в інтерв’ю Радіо Свобода Фейгін прогнозував такий розвиток подій. За його словами, йдеться про дисциплінарну справу за поданням Міністерства юстиції Росії.

«Я написав три твіти. Одне з повідомлень містить ненормативну лексику, лайку. Не буду лукавити – іноді я лаюся. Одна із заявниць, представляє інтереси прокремлівського блогера Анатолія Шарія», – зазначив він.

Фейгін пов’язує відкриття цієї дисциплінарної справи з тим, що він захищає у суді українського журналіста Романа Сущенка.

ФСБ Росії 30 вересня 2016 року в Москві затримала Романа Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито «цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю». Кримінальну справу стосовно журналіста порушили за статтею «шпигунство».

Раніше Марк Фейгін захищав у суді також інших затриманих із політичних мотивів українських громадян, зокрема, Надію Савченко та Ільмі Умерова.

XS
SM
MD
LG