Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: затриманий керівник «РИА Новости-Украина» Вишинський отримав російську нагороду


У Службі безпеки України заявляють, що затриманий керівник агенції «РИА Новости-Украина» Кирило Вишинський отримав російську нагороду. Про це заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

Він також уточнив, що обшуки проводяться за п’ятьма адресами – два офіси і три домашні адреси.

«СБ України провела 5 обшуків в офісах, які використовуються зазначеним медіаресурсом та місцями проживання окремих його функціонерів. На даний час вже вилучено документацію, яка повністю підтверджує матеріали досудового слідства», – повідомили у відомстві.

Кирило Вишинський наразі не коментував ці заяви СБУ.

Сьогодні Служба безпеки України проводила обшуки в офісі «РИА Новости-Украина». Речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила про затримання однієї людини – керівника агенції Кирила Вишинського.

Раніше в СБУ повідомили, що разом із прокуратурою АР Крим розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Росії, які «використовувалися країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України».

«РИА Новости Украина», яке є відділенням російської державної новинної агенції «РИА Новости», працює в Україні щонайменше шість років.

9 травня з України видворили спеціальних кореспондентів російських«Першого каналу» і телеканалу «Росія», повідомив прес-центр Служби безпеки України.

За версією СБУ, журналістки Валентина Соловйова та Ольга Юр’єва прибули до Києва «для підготовки тенденційних сюжетів» про відзначення в Україні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У відомстві зазначили, що 9 травня Соловйову примусово повернули до Росії, а Юр’єву – до Казахстану. Їм заборонили в’їжджати до України протягом трьох років.

СБУ видворила з України цілу низку журналістів, головно з Росії, за «діяльність, що суперечить інтересам України». Це викликало критику деяких правозахисних і журналістських організацій.

XS
SM
MD
LG