Доступність посилання

ТОП новини

Жінка, потерпіла в Троїцькому, перебуває в тяжкому стані (виправлено)


Село Троїцьке на карті зони проведення бойових дій
Село Троїцьке на карті зони проведення бойових дій

39-річна жінка, потерпіла внаслідок обстрілу бойовиками села Троїцьке Попаснянського району на Луганщині, жива, але перебуває в тяжкому стані. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода з посиланням на лікарню в місті Лисичанську, куди привезли поранених.

Цю інформацію підтвердив і голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, який раніше повідомляв про смерть жінки.

«Щойно отримали інформацію з Луганщини, з Лисичанської лікарні (саме туди після обстрілу доправили постраждалих) – жінка жива, хоч і в дуже важкому стані, перебуває на штучній вентиляції легенів. Лікарі не втрачають надії та продовжують боротися за її життя. Життю старшого хлопчика ніщо не загрожує – лікарі надали йому усю необхідну допомогу», – вказав Жебрівський.

Раніше він повідомив про обставини обстрілу.

«Страшного горя наробили рашисти у селищі Троїцьке: обстріляли будинки місцевих жителів та вбили 13-річного хлопчика і його тата, тяжко поранили маму, зазнав поранень у ногу і старший брат. Родина мешкає у Миронівському (це населений пункт у Донецькій області – ред.), але приїхала на дачу в Троїцьке. Вночі почався обстріл, усі спустилися у підвал і просиділи там тривалий час. Коли думали, що небезпека минула, вийшли з підвалу, як раптом прилетів останній снаряд. Його уламки і наробили такої біди», – вказав Жебрівський у Facebook.

Як раніше повідомили українські військові, обстріл зі 122-міліметрових гармат розпочався 18 травня вночі, близько 2:00.

«Зафіксовано 15 вибухів артилерійських снарядів у житлових кварталах селища. За попередніми даними, двоє мирних мешканців Троїцького загинули та двох поранено. На місце події прибули рятувальники та бригада медичної допомоги», – мовилося в повідомленні.

Село Троїцьке розташоване на берегах річки Лугань за 12 кілометрів від районного центру, міста Попасна. До початку бойових дій населення складало близько 1400 людей.

Сайти бойовиків про цей обстріл не інформують. В угрупованні «ЛНР» заявляють, що українські військові впродовж минулої доби шість разів порушили «режим тиші», під вогнем опинилися селища Калинове та Донецький, село Лозове, Логвинове та Жолобок.

XS
SM
MD
LG