Доступність посилання

ТОП новини

Телеканал «Настоящее время» презентує фільм про Сенцова


Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів
Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів

Телеканал «Настоящее время» увечері 25 травня покаже документальний фільм російського режисера Аскольда Курова «Процес: Російська держава проти Олега Сенцова».

Фільм присвячений засудженому в анексованому Криму українському режисерові Олегу Сенцову, який відбуває в Росії тюремний термін.

О 22:15 фільм стане доступним на YouTube-каналі «Настоящего времени» за посиланням.

16 травня адвокат повідомив, що 14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв’язнів у Росії. Сенцов заявив, що або він загине, або його вимоги почнуть виконувати. За словами адвоката, власного звільнення він не вимагає.

Читайте також: «Він піде до кінця»: Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування

Сенцова утримують у колонії в Лабитнангі – місті в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії, розташованому північніше Північного полярного кола.

Російські спецслужби затримали Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка в анексованому Криму в травні 2014 року. Їх звинуватили в організації терактів на півострові. Суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обвинувачені свою провину не визнали.

XS
SM
MD
LG