Доступність посилання

ТОП новини

Трамп у Білому домі зустрівся з чільним діячем Північної Кореї


Кім Чен Ин і Дональд Трамп
Кім Чен Ин і Дональд Трамп

У Білому домі заявляють, що президент США Дональд Трамп особисто зустрівся з заступником голови Центрального комітету владної в Північній Кореї Трудової партії Кореї Кім Йон Чхолем.

Як повідомила речниця Сейра Сандерс, в Білому домі з північнокорейським посадовцем зустрічався Трамп і державний секретар США Майк Помпео.

Сандерс також повідомила, що на зустрічі був присутній американський радник з питань національної безпеки Джон Болтон.

Зустріч відбулася на наступний день після того, як Кім Йон Чхоль зустрівся в Нью-Йорку з держсекретарем США Майком Помпео задля переговорів щодо запланованого на 12 червня саміту Трампа та лідера Північної Кореї.

Державний департамент США 31 травня заявив, що переговори в Нью-Йорку закінчилися швидко «через досягнутий прогрес».

Але трохи пізніше, 31 травня, Трамп зменшив шанси швидкого прориву на запланованому саміті щодо денуклеаризації Корейського півострова: «Є шанс, що це не буде зроблено на одній зустрічі або на двох зустрічах, або трьох. Але це буде зроблено в якийсь момент».

Читайте також: Саміт лідерів США та Північної Кореї таки може відбутися 12 червня?

24 травня Трамп надіслав Кім Чен Ину листа про скасування саміту, запланованого на 12 червня в Сінгапурі. Однак уже 26 травня президент США сказав, що, як і раніше, сподівається, що зустріч з Кім Чен Ином відбудеться в заплановані терміни.

Вашингтон прагне до повної денуклеаризації Корейського півострова в обмін на певні економічні пільги для Пхеньяна.

XS
SM
MD
LG