Доступність посилання

ТОП новини

Мюллер звинувачує Манафорта в спробі тиску на свідків з компанії, яка допомагала просувати інтереси Януковича


Колишній голова президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт
Колишній голова президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер звинувачує колишнього голову президентської кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта в спробі тиску на свідків.

У клопотанні до суду від 4 червня Мюллер заявив, що Манафорт кілька разів намагався зв'язатися з двома представниками компанії The Hapsburg Group – компанії, з якою він працював до 2014 року, щоб просувати інтереси колишнього президента України Віктора Януковича.

Згідно з клопотанням, Федеральне бюро розслідувань США має документи, заяви і телефонні розмови, які вказують на спробу контакту із потенційними свідками в лютому, що є порушенням вимог звільнення Манафорта з-під арешту.

У зв'язку з цим Мюллер просить суд скасувати чи переглянути рішення відправити екс-голову кампанії Трампа під домашній арешт до початку судових слухань.

Читайте також – Перші арешти Мюллера: що далі?

30 жовтня 2017 року Міністерство юстиції США оприлюднило висунені політтехнологу Полу Манафорту і його парнеру Річарду Ґейтсу обвинувачення загалом у 12 випадках правопорушень. В обвинувальному акті йшлося, що Манафорт і Ґейтс у період принаймні з 2006 до 2015 року заробили в результаті їхньої роботи в Україні десятки мільйонів доларів і з метою приховати ці суми протягом 2006-2016 років відмивали ці кошти через численні компанії, партнерства і банки у США й інших країнах. Обидва це заперечують. Їх відправили під домашній арешт.

Читайте також: Суд у США відмовився закрити справу проти Манафорта

До цього Манафарт повідомив, що добровільно зустрівся з прокурорами Міністерства юстиції та агентами ФБР в липні 2014 року, за три роки до призначення Роберта Мюллера, щоб обговорити «політичні консультації» в Україні. Манафорт стверджував, що тоді докладно розповів про свою діяльність в Україні, про відносини з дипломатами в Києві і офшори на Кіпрі. Але, за словами Манафорта, ці «угоди» не мали ніякого зв’язку з президентськими виборами 2016 року чи Дональдом Трампом.

Нині у США триває розслідування ймовірного втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року.

XS
SM
MD
LG