Доступність посилання

ТОП новини

Омбудсмен: публічна дискусія довкола Маршу рівності набуває загрозливої забарвленості


Марш рівності в Києві, 18 червня 2017 року
Марш рівності в Києві, 18 червня 2017 року

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до голови Національної поліції Сергія Князєва та мера Києва Віталія Кличка з проханням забезпечити безперешкодне та безпечне проведення Маршу рівності 17 червня в столиці України.

«Кожного року радикально налаштовані громадяни намагаються зірвати «Марш рівності» – акцію на підтримку дотримання прав людини незалежно від сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності чи будь-яких інших ознак. Хочу зазначити, що і цього разу публічна дискусія довкола цього заходу набуває загрозливої забарвленості», – цитує Денісову її прес-служба.

Вона підкреслила, що недопустимою є будь-яка дискримінація, у тому числі за ознакою сексуальної орієнтації або ґендерної ідентичності.

Читайте також – Марш рівності за «країну для всіх»: як це було

«Особлива відповідальність за висловлювання, які прямо або опосередковано можуть призвести до розпалення ворожнечі та провокації фізичного насильства і протистояння, лежить саме на політичних діячах і державних високопосадовцях, оскільки саме їхні слова в переважній мірі формують громадську думку. Хочу нагадати, що правом не захищаються необґрунтовані образливі висловлювання, які принижують людську честь і гідність, підбурювання до дискримінації та ворожнечі», – зазначила омбудсмен.

Марш рівності відбудеться 17 червня. Його учасники планують зібратися біля Національної опери України в центрі Києва.

У 2017 році правозахисний ЛГБТ-центр «Наш світ» зафіксував 226 випадків порушення прав щодо представників ЛГБТ. Правозахисники звертають увагу на те, що часто не вдається домогтися, аби справу кваліфікували як злочин на ґрунті ненависті.

XS
SM
MD
LG