Доступність посилання

ТОП новини

«Голос України» опублікував закон про запуск антикорупційного суду


В офіційному виданні Верховної Ради, газеті «Голос України» 27 червня опублікований закон про утворення Вищого антикорупційного суду. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

26 червня президент Петро Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою закон про запуск роботи Антикорупційного суду в Україні.

21 червня Верховна Рада ухвалила поданий президентом закон «Про утворення Вищого антикорупційного суду» (№8497).

Згідно із законом, місцезнаходження, територіальна юрисдикція і статус Вищого антикорупційного суду визначаються законом «Про Вищий антикорупційний суд». Встановлюється, що Кабінет міністрів має вжити в межах компетенції заходи, пов’язані з утворенням Вищого антикорупційного суду, а Державна судова адміністрація України – вжити заходів, необхідних для реалізації цього закону.

22 червня голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав цей закон.

Закон «Про Вищий антикорупційний суд», ініційований президентом України Петром Порошенком, Верховна Рада схвалила 7 червня, він набрав чинності 14 червня.

Читайте також: «Пастка» для антикорупційного суду

Ухвалення закону про антикорупційний суд домагалися від України її західні партнери, воно було однією з умов продовження співпраці Києва з Міжнародним валютним фондом.

Створення спеціалізованого антикорупційного суду передбачив закон про судоустрій і статус суддів, ухвалений 2016 року. Проте дотепер не був схвалений спеціальний закон щодо такого суду.

XS
SM
MD
LG