Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина не припинить купівлю іранської нафти на вимогу США – міністр


Міністр економіки Туреччини Ніхат Зейбекджі
Міністр економіки Туреччини Ніхат Зейбекджі

Міністр економіки Туреччини Ніхат Зейбекджі заявив 27 червня, що його країна не планує зважати на заклик США щодо припинення імпорту нафти з Ірану, називаючи вимогу «не пов’язаною» з Анкарою.

«Ми стежитимемо за тим, чи існують рішення, санкції з боку ООН з цього питання. Крім цього, ми дотримуватимемося лише наших власних інтересів. Ми приділятимемо увагу тому, щоб наш друг і брат Іран не зіткнувся з несправедливим ставленням», – сказав Зейбекджі, якого цитує турецька державна агенція Anadolu.

Ця заява офіційного представника Туреччини була реакцією на заклик посла США в ООН Ніккі Гейлі до Індії – одного з найбільших покупців іранської нафти. Дипломат просила Делі дослухатися до американських санкцій. Індія, як і Туреччина, раніше заявляла, що вона виконає санкції, запроваджені ООН, а не окремими країнами.

Читайте також: США: винятків із нових санкцій проти Ірану не буде, нафтове ембарго – з листопада

Вашингтон 26 червня застеріг своїх союзників, що вони мають припинити імпорт нафти з Ірану до 4 листопада. Туреччина також нещодавно зіткнулася з загрозою санкцій США через плани Анкари придбати системи протиракетної оборони S-400 виробництва Росії.

XS
SM
MD
LG