Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував майно керівника «РІА Новини-Україна» Вишинського


11 липня Херсонський суд продовжив арешт Кирила Вишинського до 13 вересня
11 липня Херсонський суд продовжив арешт Кирила Вишинського до 13 вересня

Херсонський міський суд заарештував майно керівника агентства «РІА Новини-Україна» Кирила Вишинського, підозрюваного у державній зраді.

Як повідомила проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії, речниця прокуратури АР Крим Тетяна Тихончик, арешт майна був проведений раніше, однак про це стало відомо в четвер, 19 липня.

Як повідомляється, арешт накладено на квартиру, два автомобілі Вишинського і майно, вилучене під час санкціонованих обшуків.

11 липня Херсонський суд продовжив на 60 діб – до 13 вересня – арешт Кирила Вишинського.

Читайте також: Вишинського підозрюють у незаконному зберіганні зброї – речниця Луценка

У травні суд заарештував Кирила Вишинського до 13 липня без права застави. Затриманому 15 травня в Києві Вишинському, який має громадянство України й Росії, інкримінують державну зраду і проведення підривної інформаційної діяльності проти України. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання винним. Вишинський обвинувачення відкидає.

За даними Служби безпеки України, журналіст за завданням Москви готував спочатку інформаційні матеріали в Криму для виправдання анексії Росією українського півострова, а потім у Києві – для підтримки угруповань «ДНР» і «ЛНР». Він щомісяця отримував на цю діяльність 53 тисячі євро, гроші для цього, як заявили в СБУ, надходили з Росії через Сербію.

Через висвітлення діяльності підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі Вишинський був внесений в базу українського сайту «Миротворець», а в 2014 році після анексії Криму журналіста нагородили в Росії медаллю «за об'єктивне висвітлення подій у Криму».

XS
SM
MD
LG