Доступність посилання

ТОП новини

Трамп заявив, що Росія намагатиметься допомогти Демократичній партії на виборах до Конгресу


Трамп: я дуже занепокоєний, що Росія сильно боротиметься, щоб мати вплив на майбутні вибори
Трамп: я дуже занепокоєний, що Росія сильно боротиметься, щоб мати вплив на майбутні вибори

Росія намагатиметься допомогти Демократичній партії США на виборах до Конгресу в листопаді 2018 року, заявив президент США Дональд Трамп, який представляв на виборах Республіканську партію.

«Я дуже занепокоєний, що Росія сильно боротиметься, щоб мати вплив на майбутні вибори. Зважаючи на факт, що жоден президент не був жорсткішим із Росією, ніж я, вони будуть дуже сильно проштовхувати демократів (Демократичну партію США – ред.). Вони безперечно не хочуть Трампа», – написав президент.

Демократичній партії необхідно ще два місця, щоб отримати більшість у Сенаті, і ще 23 місця – щоб взяти під контроль Палату представників.

Влада США неодноразово висловлювала припущення, що Росія спробує втрутитися у вибори до Конгресу США. У Москві це відкидали.

У січні 2017 року американські спецслужби заявили, що президент Росії Володимир Путін «наказав здійснити кампанію впливу» на вибори у США в 2016 році, маючи на меті, зокрема, підірвати віру в демократичний процес та збільшити шанси на перемогу Дональда Трампа, дискредитуючи кандидатку від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

XS
SM
MD
LG