Доступність посилання

ТОП новини

«Репортери без кордонів» стурбовані намірами бойовиків звинуватити Асєєва у шпигунстві


Міжнародна організація «Репортери без кордонів» повторила вимогу про звільнення утримуваного бойовиками в Донецьку журналіста і блогера Станіслава Асєєва
Міжнародна організація «Репортери без кордонів» повторила вимогу про звільнення утримуваного бойовиками в Донецьку журналіста і блогера Станіслава Асєєва

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» повторила вимогу про звільнення утримуваного бойовиками в Донецьку журналіста і блогера, автора Радіо Свобода Станіслава Асєєва, а також висловила стурбованість намірами бойовиків звинуватити його в шпигунстві.

«Уривчасті повідомлення про Станіслава Асєєва, які до нас доходять, все більше турбують. Сепаратисти, здається, мають намір переслідувати цього журналіста, який наважився кинути виклик їхній інформаційній блокаді і повідомити решті країни про те, що відбувається в Донецьку. Ми закликаємо всі сторони подвоїти зусилля, щоб домогтися його швидкого звільнення», – заявив голова підрозділу «Репортерів без кордонів» у Східній Європі та Центральній Азії Йоганн Бір.

Підтримувані Росією бойовики, які утримують у Донецьку журналіста Станіслава Асєєва, шантажують його можливим затриманням матері, заявив 18 липня політик, колишній депутат Верховної Ради Єгор Фірсов, особисто знайомий із Асєєвим.

«Стаса шантажують мамою. Погрожують посадити і її, як спільницю. Все це для того, щоб він під камеру обмовив себе і підтвердив все, що описано в «щоденнику». Такий варіант можливий, знаючи Стаса, я впевнений, він може піти на все, аби вберегти маму», – вказав Фірсов.

Він пише, що бойовики «нібито знайшли щоденник Стаса і публікують із нього окремі глави». «У цих текстах Стаса намагаються виставити розвідником, який виконував різні завдання за наказом українських силовиків», – стверджував Фірсов.

Він також вказує, що має «оригінальний і справжній щоденник Асєєва». «Тому розігрувати весь цей дешевий фарс з ДРГшником-розвідником не має сенсу. Ніхто не повірить в подібну маячню», – додав донеччанин-вигнанець.

Також читайте: Козловський про голодування Асєєва: це жест відчаю за умов ізоляції

Понад рік журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) утримують у полоні бойовики незаконного угруповання «ДНР». Як повідомляв Радіо Свобода колишній полонений, якого утримували в сусідній з Васіним камері під час допитів у червні 2017 року, журналіста катували і били, а свій останній репортаж він писав, уже перебуваючи під контролем бойовиків.

XS
SM
MD
LG