Доступність посилання

ТОП новини

Російський омбудсмен відвідала ув’язненого Карпюка


Микола Карпюк в суді Грозного, Російська Федерація, 18 травня 2016 року
Микола Карпюк в суді Грозного, Російська Федерація, 18 травня 2016 року

Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова відвідала у в’язниці «Володимирський централ» ув’язненого громадянина України Миколу Карпюка, про це Москалькова повідомила у Twitter.

«У Володимирському централі відвідала громадян, які відбувають покарання, котрі зверталися до мене, а також громадянина України Карпюка. За результатами відвідин відповіла на запитання журналістів», – зазначила Москалькова.

Прес-секретар російського омбудсмена Олексій Зловедов повідомив журналістам, що Микола Карпюк не висловлює претензій до умов тримання. За його словами, Карпюка тримають у добре провітрюваній камері на одну людину з телевізором і відокремленим дверима санітарним блоком.

Тетяна Москалькова відвідала Миколу Карпюка в середу ввечері на прохання Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової.

Читайте також: Врятувати політв’язнів: роль омбудсманів України та Росії

16 червня Людмила Денісова повідомила, що їй відмовили в можливості відвідати у в’язниці «Володимирський централ» Миколу Карпюка.

У МЗС України висловив протест через відмову Людмилі Денісовій відвідати Миколу Карпюка.

У травні 2016 року суд у російській республіці Чечні засудив українця Миколу Карпюка до 22,5 років за звинуваченням в участі у Першій чеченській війні. Він свою провину заперечує і заявляє, що ніколи не був у Чечні. Бранець каже, що був захоплений російськими силовиками незаконно, а свідчення і признання були отримані російським слідством під тортурами. Правозахисний центр «Меморіал» у Росії визнав Карпюка політв’язнем.

У цілому в Росії і анексованому Криму, за даними правозахисників, утримують близько 70 українських політв’язнів.

XS
SM
MD
LG