Доступність посилання

ТОП новини

Супрун розповіла про шкоду від надмірного користування соцмережами


Уляна Супрун
Уляна Супрун

Існує безліч досліджень, які підтверджують негативні ефекти від надмірного користування соціальними мережами. Про це пише виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй Facebook-сторінці.

«Як-от поява додаткового стресу, підвищення відчуття тривоги, погіршення настрою та навіть депресія. Більш того, до негативних наслідків відносять розвиток залежності, зниження самооцінки та порушення сну» – зазначає Супрун.

Тому, додає Супрун, слід хоча б іноді відриватися від своїх ґаджетів та акаунтів в соціальних мережах: «Вимкніть сповіщення на телефоні, якщо є така можливість, та влаштуйте собі хоча б один день без постійних поглядів на екран телефону».

Читайте також: Що робить постійне відволікання на телефон з мозком людини

Багато дослідників вивчають проблематику залежності від ґаджетів та соціальних мереж, і чимало науковців дійсно пов’язують її з депресією, високим рівнем тривожності та розладами сну, які, в свою чергу, призводять до низки інших захворювань.

Численні дослідження вказують на те, що люди стають дедалі більш залежними від своїх смартфонів, існує навіть назва самого страху залишитися без мобільного телефону – номофобія. Більше того, часопис The Independent повідомляв, що вже є спеціальні центри лікування від цього.

За даними міжнародного агентства «We are social», що спеціалізується на дослідженнях в сфері медіа, у звіті «Digital in 2018», дані якого опублікувала «Економічна правда», зазначалося, що 58% українців (25,59 мільйона осіб) користуються інтернетом, 29% (13 мільйонів людей) – соцмережами.

XS
SM
MD
LG