Доступність посилання

ТОП новини

Штаб ООС: 2 військових поранені минулої доби на Донбасі


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 13 серпня 2018 року (дані Міністерства оборони України)
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 13 серпня 2018 року (дані Міністерства оборони України)

Внаслідок бойових дій у зоні конфлікту на сході України поранені двоє українських військових, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

За повідомленням, протягом доби 13 серпня підтримувані Росією бойовики 41 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових, у тому числі 11 разів із важкого озброєння.

Обстріли здійснювалися, зокрема, в районі Кримського, Новотошківського, Троїцького, Новозванівки, Новолуганського, Південного, Майорська, Залізного, Північного, Опитного, Авдіївки, Новотроїцького, Богданівки, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного і Широкиного.

Підтримуване Росією угруповання «ДНР» даних про обстріли станом на ранок 14 серпня не наводить. В угрупованні «ЛНР» звинуватили українських військових у п’яти обстрілах, але даних про постраждалих не навели.

Читайте також: Вбивати українців за 400 євро. В Італії розкрили схему вербування бойовиків на Донбас

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00.01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони відразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч людей іще станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували.

Чим Росія озброює бойовиків на Донбасі? – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:45 0:00

XS
SM
MD
LG