Доступність посилання

ТОП новини

Ранкові сутички під ГПУ у 12 фото

Представники націоналістичних громадських організацій зібралися у понеділок під Генеральною прокуратурою України на акції протесту. Як зазначають учасники, приводом для зібрання стала екстрадиція до Росії її громадянина, етнічного інгуша Тимура Тумгоєва.

Поліція, яка охороняє будівлю ГПУ, застосувала воду і сльозогінний газ проти мітингувальників після того, як учасники акції спробували зайти до приміщення, повідомляють свідки.

За словами кореспондента Радіо Свобода, внаслідок акції понад 2 десятки людей по обидва боки сутички зазнали шкоди, здебільшого від сльозогінного газу.

Поліція повідомляє про сімох потерпілих правоохоронців.

Раніше в Генеральній прокуратурі заявляли, що Тимура Тумгоєва видали російським спецслужбам виправдано, відповідно до законодавства.

Натомість правозахисники стверджують, що Тумгоєва видали Росії таємно і з порушеннями закону, який забороняє видачу людини до країни, де її життю та здоров’ю загрожує небезпека.

31-річний Тімур Тумгоєв походить із Пригородного району Північної Осетії (до депортації інгушів – територія Інгуської РСР).

За словами очільника добровольчого батальйону Мусліма Чеберлоєвського, Тумгоєв воював на Донбасі проти російських гібридних сил.


Зображення 16x9

Сергій Нужненко

Репортажний фотограф. Фотокореспондент Радіо Свобода з 2016 року.

instagram.com/serhii_nuzhnenko

XS
SM
MD
LG