Доступність посилання

ТОП новини

Нагірний Карабах: як Степанакерт (Ханкенді) повертається до життя (фотогалерея)

Конфлікт у Нагірному Карабасі триває з кінця 80-х років. Тоді влада Нагірно-Карабаської автономної області, населеної переважно вірменами, зажадала передати її зі складу Азербайджанської РСР до Вірменської. Після розпаду Радянського Союзу в регіоні почалися бойові дії.

Різке загострення конфлікту розпочалося цього року наприкінці вересня, коли азербайджанські військові почали наступ із метою повернути території. Війська зайняли кілька районів по периметру і частину власне Нагірного Карабаху.

9 листопада президенти Росії, Азербайджану і прем’єр-міністр Вірменії підписали спільну заяву про повне припинення бойових дій у Нагірному Карабасі. Азербайджанська і вірменська сторони зупинилися на фактично утримуваних позиціях, у регіоні розміщені російські російські як миротворці.

Як повертається до життя Степанакерт (назва азербайджанською мовою – Ханкенді) – найбільше місто самопроголошеної Нагірно-Карабаської республіки, незалежність якої не визнана жодною країною світу? Дивіться про це у фотогалереї Радіо Свобода.


XS
SM
MD
LG