Доступність посилання

ТОП новини

Вода, кавуни, маски, шампанське: на що ідуть політики заради перемоги на місцевих виборах?

Виборча кампанія-2020 офіційно розпочалася в Україні 5 вересня, однак ті, хто має намір балотуватися під час прийдешніх місцевих виборів, ще завдовго до цієї дати розпочали свою агітацію, яка інколи мала ознаки непрямого підкупу, що зафіксували, наприклад, в організаціях «Чесно» та «Опора».

Вода і їжа, шкільні набори і навіть банкомат. Усе це, охочі прийти до влади політики вже почали використовувати, аби завоювати прихильність потенційних виборців, хоча це – порушення виборчого законодавства.

За перші 5 днів кампанії поліція вже зареєструвала 119 заяв і повідомлень, пов’язаних із виборами. Переважно вони стосуються порушення порядку агітації, підкупу виборців, псуванням агітаційних матеріалів чи їхнього розміщення із порушеннями.

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив: «Хочу попередити: в МВС України достатньо сил, засобів та мотивації для контролю передвиборчого процесу. Ми будемо жорстко реагувати на всі спроби побудови «передвиборчих сіток», на підкуп виборців, провокації та інші порушення».

Зображення 16x9

Софія Середа

Моя співпраця з Радіо Свобода тривала із липня 2011-го до лютого 2023 року. 

У січні 2018-го я започаткувала документальний проєкт і понад рік на основі архівних документів щотижня розповідала про репресії та інші злочини радянського режиму, а також про діяльність КДБ. Саме у рамках цього проєкту я розповіла про раніше невідомі подробиці аварії на ЧАЕС, про пригоди іноземних шпигунів в СРСР, а також про те, чи справді батько Віктора Медведчука був «націоналістом».

Згодом працювала політичною кореспонденткою: уважно слідкувала за парламентарями (зокрема, за їхньою діяльністю у стінах Верховної Ради), а також аналізувала дії і заяви топ-посадовців.

Як журналістка програми ​«Схеми»​ випустила низку розслідувань (наприклад, про народного депутата ОПЗЖ, який виявився власником російського паспорта).

Авторка інтерв'ю з топ-політиками, науковцями та лідерами громадської думки

XS
SM
MD
LG