Доступність посилання

ТОП новини

Фоторепортаж: Марафон морської піхоти США. Київський відбір

29 червня у Києві відбувся перший етап відбору кандидатів для участі у Марафоні морської піхоти США (22 жовтня, Вашингтон). Серед кандидатів – більш як двадцятеро офіцерів та солдатів Збройних сил України, які отримали поранення (включно з ампутаціями і подальшим протезуванням кінцівок) під час участі у бойових діях на Сході України. Критерії участі у відборі – проходження служби в АТО та наявність поранення, оскільки головна мета марафону – реабілітація, повідомила Радіо Свобода координатор відбору, представник офісу Уповноваженого президента України з питань реабілітації Катерина Машко.

За її словами, цього року українські бійці вдруге візьмуть участь у Марафоні морської піхоти США: у жовтні 2016 року організатори марафону запросили чотирьох українців, цього року вони чекають на сімох учасників трьох супроводжуючих з України. Окрім безпосередньо участі у забігу (дистанції 5 або 42 кілометри), поранені солдати відвідають Пентагон, Посольство України у США і зможуть поспілкуватися з побратимами зі Сполучених Штатів та інших держав.

Зображення 16x9

Андрій Дубчак

Засновник проєкту Donbas Frontliner.

Розповідаю про війну на Донбасі через історії військових і цивільнихhttps://www.instagram.com/andriy.dubchak

Фотограф. Кореспондент. На Радіо Свобода працюю з лютого 2003 року. Виконую функції редактора інтернет-сайту, займаюсь мультимедіа, SEO, фотографією, пишу. Народився 1976 року в місті Калинівка Вінницької області. Закінчив механічний факультет ВДСГІ, КПІ ФІОТ, «Журналістика цифрового майбутнього» Могилянської школи журналістики.  Лауреат конкурсу Lovie Awards у номінації Інтернет-відео за «​відео з йолки». Фіналіст конкурсу European Media Digital Award 2019 у номінації «Engagement». Золота медаль шостого міжнародного конкурсу репортерської фотографії LifePressPhoto у номінації «Гарячі новини (одиночне фото)»

Зображення 16x9

Юлія Геращенко

Мультимедійна продюсерка цифрових платформ та журналістка. Закінчила Національний університет «Києво-Могилянська академія» за фахом «соціологія» у 2013 році. У 2015-му отримала ступінь магістра журналістики Могилянської школи журналістики. На Радіо Свобода працюю з 2014 року.

XS
SM
MD
LG