Доступність посилання

ТОП новини

Найбільший у світі прапор Ічкерії розгорнули у Києві з участю бійців полку президента України (фотогалерея)

На майдані Незалежності у Києві 13 серпня відбулася акція «Ічкерія жива!», в рамках якої з участю бійців полку президента України було розгорнуто найбільший у світі прапор Чеченської Республіки Ічкерії. Розмір розгорнутого прапора – 22 на 33 метри.

Організатори події наголосили: «Цей захід символізує те, що нашим ворогам, незважаючи на всі їхні зусилля, не вдалося зламати нашу волю до перемоги і наш дух, і що наша перемога близька як ніколи».

Ічкерія – невизнана держава, яку було утворено після розпаду СРСР на частині території Чечено-Інгушської АРСР. Першу Чеченську війну Росія програла. Однак державне утворення Ічкерія фактично припинило існування на етнічних чеченських землях у 2000 році після перемоги військ Росії вже під час Другої Чеченської війни.

Російські силовики і спецслужби вбили під час бойових дій та за результатами спецоперацій у межах і за межами Росії більшу частину лідерів Ічкерії. Водночас Москва уклала домовленості з одним із колишніх лідерів Ічкерії – Ахматом Кадировим. Після його вбивства внаслідок теракту в 2004 році Чечнею вже понад 13 років керує його син – Рамзан Кадиров.

Зображення 16x9

Сергій Нужненко

Репортажний фотограф. Фотокореспондент Радіо Свобода з 2016 року.

instagram.com/serhii_nuzhnenko

XS
SM
MD
LG