Доступність посилання

ТОП новини

«Ми не знаємо, скільки звільнили, але бачимо – якою ціною»: ексклюзивний фоторепортаж із стабпункту на передовій

Це – стабілізаційний пункт на передовій південного напрямку фронту. Тут, в одному стабілізаційному пункті, разом працюють медики чотирьох медичних рот різних бойових бригад, зокрема 35-ї та 36-ї бригад морської піхоти. Таким є новий підхід до роботи медичних рот, пояснює керівник медичної служби. Це – молодий офіцер, який на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, був у Маріуполі, далі 10 місяців у полоні РФ. Після повернення з полону та відновлення, знову у строю.

«Тут працюють хірурги, тут працюють анестезіологи, тут працюють терапевти, лікарі загальної практики та середній і молодший медичний персонал. Це й санітари, водії-санітари. Тобто тут можна побачити, як насправді має функціонувати медична рота військової частини. Раніше медичну службу на фронті розглядали лише як, скажімо так, службу екстреного доставлення пораненого/травмованого або хворого до лікувального закладу. Тобто, одразу в лікувальний заклад. Зараз правила гри змінилися, бо ми не маємо такої можливості у зв'язку з великою кількістю поранень, із тяжкістю поранень. Тому довелося, нарешті медичній роті приступити до тих завдань, для яких вона взагалі була сформована», – каже керівник медичної служби 36-ї окремої бригади морської піхоти Володимир Лабузов.

Більше про історію молодого офіцера дивіться тут.

Журналісти Крим.Реалії (проєкт Радіо Свобода) мали нагоду побачити роботу цього стабпункті на початку контрнаступу ЗСУ у липні. Тоді з передової сюди привозили до сотні поранених на день. Тут бійців стабілізували та транспортували далі в лікарню. Тоді один із медиків сказав кореспондентам Крим.Реалії: «Ми не знаємо, скільки сіл взяли, але бачимо – якою ціною».

Ексклюзивні фото – скріншоти з відео, відзнятого Крим.Реалії – у фоторепортажі Радіо Свобода.


Зображення містить чутливий вміст, який деякі люди можуть вважати образливим або тривожним - Натисніть, щоб побачити
Після чергового важкого бою з російськими військами на південному напрямку до стабпункту привезли поранених бійців ЗСУ.
На фото: медики стабпункту несуть на ношах важкопораненого бійця. Кінець липня 2023 року.

На початку контрнаступу в стабілізаційний пункт із передової привозили  до сотні поранених на день. Їх стабілізували і транспортували далі – в лікарню
Зображення містить чутливий вміст, який деякі люди можуть вважати образливим або тривожним - Натисніть, щоб побачити
Медики ведуть до стабілізаційного пункту пораненого бійця, якого евакуаційна бригада вивезла з поля бою. Південний напрямок фронту. Літо, 2023 року
Зображення містить чутливий вміст, який деякі люди можуть вважати образливим або тривожним - Натисніть, щоб побачити
Перша оцінка отриманих поранень в ухваленні рішень, від яких часто залежить життя.

У стабпункті працюють медики кількох бойових частин, зокрема 35-ї та 36-ї бригад морської піхоти. Літо, 2023 року
Зображення 16x9

Анжеліка Руденко

Редактор телепроєкту «Крим.Реалії» (проєкт Радіо Свобода) з 2017 року. Автор документального фільму «Балух», серії інтерв'ю. Автор ідей документальних фільмів для Радіо Свобода. Працювала креативним продюсером ток-шоу «Говорить Україна» (IVORYFilm, телеканал «Україна»). На телебаченні працювала випусковим редактором новин на телеканалах ТВі, «Перший національний», «Інтер», «К1», «5-й канал». У 2002 році працювала продюсером, редактором, журналістом на «Громадському радіо», яке очолював Олександр Кривенко. Була ведучою та кореспондентом на радіо «Континент» та радіо «Столиця». Працювала над соціальними ток-шоу в Internews Ukraina. Закінчила Інститут журналістики. Пройшла навчання в Internews Ukraina, закінчила курси Thomson Foundation (Велика Британія).

XS
SM
MD
LG