Доступність посилання

ТОП новини

Капітан катера «Іволга» не подав сигнал SOS – Зубко


Геннадій Зубко
Геннадій Зубко

Капітан прогулянкового катера «Іволга», який 17 жовтня потонув поблизу Затоки Одеської області, не подав сигнал SOS. Про це заявив голова урядової комісії з розслідування аварії, віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

«О 15:38 сталася трагедія, судно «Іволга» перевернулось. В результаті недбалості капітан судна не подав сигнал SOS і лише завдяки переговорам по радіо було з’ясовано, що судно зазнало аварії. З моменту аварії і до моменту госпіталізації до лікарні міста Білгород-Дністровський пройшло 2 години 40 хвилин», – зазначив міністр.

За його словами, недбалість капітана та порушення правил техніки безпеки спричинили трагедію.

«На цей час встановлено, що судно «Іволга» перебуває в приватній власності. Воно вийшло в море з приватної бази в порушення всіх можливих інструкцій і вимог. Найперше – була перевищена кількість осіб, яке може перевозити плавзасіб такого типу. Це судно розраховано на 12 пасажирів, включаючитрьох членів команди. В порушення процедури судно вийшло в море перевантаженим – замість 12 людей на ньому було 36, не зі свого причалу, без проведення попереднього огляду, без запису в черговому журналі», – зазначив Зубко.

«Єдине, що було зроблено, це повідомлено Державну прикордонну службу про вихід в море. Решта обов’язкових інструкцій була порушена», – наголосив він.

17 жовтня внаслідок аварії прогулянкового судна «Іволга» потонули 14 людей з 36, які перебували на борту. За фактом аварії міліція розпочала кримінальне провадження за частиною 3 статтею 276 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту.

Наслідки аварії прогулянкового судна «Іволга» на Одещині (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

18 жовтня на Одещині оголошений день жалоби.

XS
SM
MD
LG