Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі на прихильників НАТО напали комуністи-урядовці


У Сімферополі сталися сутички між прихильниками і супротивниками вступу України до Північноатлантичного союзу. Понад сто активістів Компартії і проросійських сил напали на групу прихильників НАТО і пошматували їхні прапори та намети. Нападників очолювали урядовці-комуністи – міністри уряду автономії і місцеві депутати. Правоохоронці виглядали розгубленими і лише спостерігали за діями нападників, дивуючись, що серед тих, хто вдався до хуліганських дій, чимало високопосадовців.

По українських прапорах комуністи потопталися ногами
Народний депутат України від Компартії Леонід Грач вичитував начальникові сімферопольської міліції полковникові Анатолію Проценкові, якого пообіцяв звільнити, якщо правоохоронці затримають нападників.

Міліцейський полковник побажання нардепа виконав – нікого не затримали. Правоохоронці діяли дуже «делікатно»: розгублено дивилися, як комуністи та проросійські активісти шматували прапори і плакати, здирали намети прихильників НАТО.

Комуністи Л.Грач і В.Захаров задоволені - НАТО не пройшло!
Правоохоронці потім довірливо пояснювали, що вони не очікували побачити серед політичних хуліганів так багато високопосадовців. Нападників очолювали урядовці-комуністи – віце-прем’єр-міністр уряду автономії Юрій Корнілов, міністр молоді Криму Тетяна Єжова, голова Постійної комісії з питань курортів і туризму В’ячеслав Захаров і кілька депутатів Верховної Ради АРК і сімферопольської міськради.

«Я у відпустці!» – виправдовувалася міністр Єжова, яку під час бійки посеред робочого дня впізнали прихильники НАТО.

Кримські прихильники НАТО – для місцевої влади небезпечні?

Прапор НАТО довго не хотів горіти
«НАТО – ні, Росія – так!» – із такими вигуками понад сотня представників Російського блоку, партії «Союз» і Компартії прийшла на один із майданів Сімферополя в той час, коли там мала розпочатися акція на підтримку вступу України до Північноатлантичного союзу. Ця акція зараз проходить півднем України під гаслом: «Україна: НАТО – так!».

Сімферопольський координатор цієї акції Олег Фомушкін каже, що його колеги збиралися продемонструвати, що в Криму чимало його мешканців виступають за євроатлантичну інтеграцію.

Олег Фомушкін: в Криму багато прихильників НАТО
У цьому конфлікті він звинувачує місцеву владу. «Влада сама організувала такий спротив. Чомусь сімферопольська влада, представники кримської влади не хочуть знати правди про НАТО, не хочуть, щоб ми донесли до кримчан інформацію про НАТО. Ми ж просто хотіли дати кримчанам інформаційний матеріал. Але, напевно, кримській владі вигідно, щоб кримчани не володіли достатньо інформацією про НАТО та євроатлантичний вибір України», – заявив Олег Фомушкін.

Акцію довелося припинити. Олег Фомушкін сказав, що вона пройде пізніше.

А тим часом проросійські активісти спалили викрадений прапор Північноатлантичного союзу. Правда, він не хотів горіти, тож для розпалу залучили кілька газет «Коммуніст Крима».
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG