Доступність посилання

ТОП новини

Не плутаймо внутрішню і міжнародну політику США – Волкер про інтерв’ю Данилюка в The Daily Beast


Курт Волкер
Курт Волкер

«В Україні нервують через зачистку Трампом персоналу після імпічменту» – під таким заголовком вийшла стаття з інтерв’ю колишнього секретаря РНБО України Олександра Данилюка американському виданню The Daily Beast.

Останнім часом із адміністрації США пішло багато людей, які займались Україною, заявив Данилюк виданню і висловив сподівання, що ситуація зміниться після президентських виборів у США.

«Росія стає більш амбітною, займає агресивну позицію. Путін знає, чого хоче, і йому не потрібне схвалення його дій всередині Росії і тим більше – поза нею. В адміністрації недостатньо людей – в адміністрації США – які б займались питаннями України та Росії. Багато людей пішло. Буде нелегко відшукати кількох партнерів. Очікую, що після президентських виборів США це компенсують. Вони матимуть знайти потужну команду для роботи з нами», – сказав він.

Данилюк висловив сподівання на посилення представництва США у Києві після американських президентських виборів.

«Ми однозначно маємо двосторонню підтримку в Конгресі», – заявив Данилюк виданню, зауваживши, що він сподівається: якщо адміністрація призначить нових осіб на посади в Києві, вони матимуть підтримку Білого дому. «Інколи можуть бути люди, які в чомусь поінформовані, але, з певних причин, не мають довіри президента. Це недобре. Зрештою, ми сподіваємось, що нова команда … матиме довіру президента», – цитує видання колишнього українського посадовця.

Ми звернулись до колишнього спецпредставника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера за коментарем щодо такої позиції.

Це правда, що ми втратили багато особистостей, які тяжко працювали над втіленням стратегії щодо України, але гадаю, що є інші, які продовжуватимуть це
Курт Волкер

Волкер, який пішов зі своєї посади в Держдепартаменті після свідчень у рамках процедури імпічменту президента США Дональда Трампа, вважає, що, навіть після розгляду імпічменту, підтримка України у Вашингтоні залишається потужною.

«По-перше, вважаю, що в Вашингтоні зараз є величезна підтримка України, – сказав Волкер. – Не плутаймо внутрішню політику у США і міжнародну політику».

«Гадаю, по обидва боки політики – демократи, республіканці, Палата представників, адміністрація – рішуче підтримують Україну. Всередині адміністрації це – Державний департамент, Міністерство оборони, Білий дім. Підтримка справді потужна», – сказав він..

Волкер погоджується: багато професіоналів, які займались питаннями України в уряді США, полишили свої посади. Але він переконаний, що стратегію підтримки України втілюватимуть їхні наступники.

Зараз у Вашингтоні практично неможливо відстоювати позицію, яка не була б певним чином за Україну. Це було б дуже політично чутливим
Курт Волкер

«Це правда, що ми втратили багато особистостей, які тяжко працювали над втіленням стратегії щодо України, але гадаю, що є інші, які продовжуватимуть це. Якщо поглянути на це з іншого боку – зараз у Вашингтоні практично неможливо відстоювати позицію, яка не була б певним чином за Україну. Це було б дуже політично чутливим», – наголосив він.

Волкер нагадав про візит держсекретаря США Майка Помпео до України наприкінці січня.

«Вважаю, що візит держсекретаря Помпео до України наприкінці січня став дуже ефективним сигналом, зокрема й про те, що безпекова допомога від США буде збережена на високому рівні, як і раніше», – додав експосадовець.

Дивіться також: ​Трамп прокоментував слова Путіна про Україну та Росію

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG