Азербайджан заявив про обстріл нафтопроводу, Вірменія заперечила

Ситуація на лінії контакту сторін у Нагірному Карабасі і прилеглих районах Азербайджану різко загострилася 27 вересня

Офіс генерального прокурора Азербайджану заявив, що під час боїв між вірменськими й азербайджанськими силами довкола спірного регіону Нагірний Карабах був обстріляний нафтопровід. Це звинувачення відразу заперечила Вірменія.

Як заявили у прокуратурі Азербайджану, по частині нафтопроводу Баку-Тбілісі-Джейхан, що проходить через район Євлаху, були запущені ракети.

За повідомленням, спроба пошкодити трубопровід, який є важливим компонентом енергетичної безпеки Європи, сталася ввечері 6 жовтня. Азербайджанській армії вдалося запобігти цій спробі, заявили в Офісі генпрокурора і додали, що при цьому загинув цивільний.

Міністерство оборони Вірменії відкинуло звинувачення.

«Повідомлення Азербайджану про спробу вірменських військ завдати удару по трубопроводу Баку-Тбілісі-Джейхан – це відверта брехня, – написала речниця Міноборони Вірменії Шушан Степанян на своїй сторінці у фейсбуці. – Ми неодноразово говорили, що не розглядаємо нафтогазову інфраструктуру як свою ціль».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна в Нагірному Карабасі: Росія і Туреччина зійдуться на Південному Кавказі?

Ситуація на лінії контакту сторін у Нагірному Карабасі і прилеглих районах Азербайджану різко загострилася 27 вересня. Азербайджанські війська перейшли в наступ, як стверджується, з метою повернути контроль над територіями, які були втрачені на початку 1990-х років. У Баку повідомили про взяття кількох населених пунктів. Обидві сторони повідомляють про жертви серед мирного населення.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ 5 жовтня закликав до припинення вогню в Нагірному Карабасі, заявивши, що у конфлікту «немає військового розв’язання». Столтенберґ відвідав у понеділок Туреччину, яка заявляє про підтримку Азербайджану в конфлікті і раніше критикувала заклики до перемир’я з боку Росії, США і Франції.

Server error

Oops, as you can see, this is not what we wanted to show you! This URL has been sent to our support web team to look into it immediately. Our apologies.

Будь ласка, використайте пошук