Після візиту Шольца і Макрона до Києва прибув премʼєр Британії

Президент України Володимир Зеленський і премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон (ліворуч). Київ, 17 червня 2022 року

До Києва прибув прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

«Ми обговорили з Борисом необхідність постачання важкої зброї та систем ППО, економічну підтримку України, посилення санкційного тиску на росію, зокрема, пропозиції міжнародної групи Макфола-Єрмака, а також гарантії безпеки для України та необхідність компенсації росією завданих збитків нашій державі», – написав у телеграмі глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Президент України Володимир Зеленський і премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон (ліворуч). Київ, 17 червня 2022 року

Це вже другий візит Джонсона до України від початку повномасштабного вторгнення Росії. Вперше він відвідав Київ у квітні. Джонсон був першим лідером країни G7, який відвідав Україну.

Київ, 17 червня 2022 року

16 червня у Києві з візитом перебували президент Франції Емманюель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, а також президент Румунії Клаус Йоганніс і прем’єр Італії Маріо Драґі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Макрон запевняє, що від України не вимагатимуть поступок Росії

Після цього візиту німецьке видання Die Welt повідомило, що «за зачиненими дверима» лідери Німеччини, Франції та Італії просили українського президента відновити переговори з Росією. Згодом речник Зеленського це повідомлення спростував.