«Приводів для паніки немає» – «Укренерго» про наслідки сьомої масованої атаки РФ по енергооб’єктах

В «Укренерго» кажуть, що є чіткі плани та протоколи дій, які вже зараз виконуються

Сьома масована атака РФ на енергетичні об’єкти України спричинила аварійні відключення в усіх регіонах, але диспетчери та інженери «Укренерго» працюють над заживленням постраждалих регіонів за резервними схемами, повідомила пресслужба компанії.

«Ремонтні бригади «Укренерго» оцінюють масштаб ушкоджень і приступають до ремонтів всюди, де це можливо вже зараз. Просимо враховувати, що через суттєвий обсяг пошкоджень, морози та дощі зі снігом в деяких регіонах ремонти можуть тривати довше. Приводів для паніки немає. В «Укренерго» є чіткі плани та протоколи дій, які вже зараз виконуються. Насамперед, заживлюватимуться обʼєкти критичної інфраструктури – водоканали, теплокомунерго, лікарні, вокзали тощо. В деяких регіонах підключення вже здійснюються», – йдеться в повідомленні.

Також у компанії зазначили, що наслідки ракетних атак Росії по Україні також відчула Молдова.

«Через російські атаки відбувся стрибок частоти в нашій технічно спільній енергомережі, який спричинив втрату зв’язку Молдови з електричною мережею Європи, звідки країна отримує частку електричної енергії. Україна в свою чергу не здійснює експорт електроенергії в жодну країну з 11 жовтня», – пояснили в «Укренерго».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Влада обіцяє відновити постачання тепла і води у Києві до завтрашнього ранку

Росія завдала чергового масованого ракетного удару 23 листопада по Києву та інших українських населених пунктах. За даними влади, через атаку на Київ загинули троє людей, серед них – 17-річна дівчина, постраждали ще 11 людей. У Київській області від обстрілів загинули 4 людини, постраждали – 35.

Як повідомили в Генштабі ЗСУ, російських ударів зазнали житлові будинки, ТЕЦ та підстанції у Києві, Київській, Вінницькій, Львівській та Запорізькій областях.

Москва, попри численні свідчення, заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.