Представники ЄС починають переговори про нові санкції проти Росії, швидкої угоди не очікують

За словами одного неназваного дипломата, якого цитує агентство Reuters, переговори між представниками ЄС розпочинаються об 11:00 за київським часом і, як очікується, будуть напруженими

Представники держав Європейського союзу 10 травня проводять перші дискусії щодо запропонованих нових санкцій через війну Росії проти України, які будуть націлені на китайські й іранські компанії та дозволять обмеження експорту для третіх країн за порушення чинних торгових обмежень.

За словами одного неназваного дипломата, якого цитує агентство Reuters, переговори між представниками ЄС розпочинаються об 11:00 за київським часом і, як очікується, будуть напруженими: у той час, як дехто з представників ЄС заявляє про недостатність заходів, інші – побоюються пошкодити міжнародні зв’язки.

Кілька дипломатів заявили, що дуже різні точки зору означають, що швидкої угоди не очікують.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Покінчити з рашизмом»: активісти у Празі звернулися до 18 посольств ЄС та США

Євросоюз розробляє вже 11-ий пакет санкцій проти Росії. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн раніше заявляла, що новий пакет санкцій буде переважно спрямований на запобігання обходу чинних обмежень.

Усі 27 країн ЄС повинні погодитися з пропонованими заходами, щоб нові санкції набули чинності.

Нещодавно видання Financial Times повідомило, що Європейський союз може запровадити санкції щодо кількох китайських компаній за постачання до Росії електроніки. У Брюсселі вважають, що продукція цих фірм може використовуватись у виробництві зброї.

Якщо нові обмеження будуть ухвалені, це стане першим випадком їх застосування з боку Євросоюзу щодо компаній з Китаю в рамках санкційної політики проти Росії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час