ЄС опублікував список російських осіб і компаній, що потрапили під нові санкції

У списку – голова ЦВК Росії Елла Памфілова

Європейський союз опублікував список російських фізичних і юридичних осіб, які потрапили під нові санкції ЄС. У списку – 30 фізичних і сім юридичних осіб.

Санкційний список був розширений за рахунок осіб, причетних до організації псевдореферендумів на окупованих територіях України, представників оборонної галузі РФ і осіб, які поширюють дезінформацію про війну.

Під санкції потрапили, зокрема, Центральна виборча комісія Росії і її голова Елла Памфілова, один з ідеологів «русского мира» Олександр Дугін, голова Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Дмитро Шугаєв, керівник прикордонної служби ФСБ Володимир Кулішов, гендиректор «Техмашу» Олександр Кочкін, президент концерну «Калашніков» Алан Лушніков, кілька представників російського командування, а також співаки Олег Газманов, Микола Расторгуєв і Юлія Чичеріна.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Путін оголосив росіянами жителів окупованого півдня. Чим це загрожує українцям?

Серед юридичних осіб до списку включені державна компанія «Гознак», «Завод імені Дегтярьова», конструкторське бюро «Факел», корпорація «Іркут», Московський машинобудівний завод «Авангард» і «НВО «Сплав» імені Ганичева».

6 жовтня Євросоюз затвердив восьмий пакет санкцій проти Росії у зв’язку із вторгненням в Україну. До нього входить заборона на транспортування нафти вище за встановлену стелю цін, обмеження на імпорт сталевої продукції, пластмас і деяких видів хімікатів. Громадянам Росії буде заборонено користуватися європейськими криптогаманцями.

Європейським компаніям буде заборонено надавати Росії IT і юридичні послуги, розробляти архітектурні та інжинірингові проєкти. У Росію буде заборонено експорт цивільної зброї та військового транспорту і розширеного списку продукції, що використовується в авіаційній галузі.

Із Росії буде заборонено ввозити папір та деревну масу, сигарети, пластик і косметику. Також буде заборонено ввезення будь-яких товарів, вироблених на контрольованих Росією територіях Запорізької та Херсонської областей України.

Санкції набудуть чинності 7 жовтня.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: МЗС Британії: притягнемо Путіна до відповідальності «за його жорстокість»