ЄС закликав Росію звільнити українських заручників

ЄС вимагає негайного звільнення українців, яких утримує Росія

Європейський союз вимагає від Росії звільнення усіх громадян України які незаконно утримаються на російській території чи в окупованому Криму. Про це йдеться у заяві, опубліковані 10 січня.

У Брюсселі нагадали про Павла Гриба, який був викрадений ФСБ Росії в Білорусі в 2017 році.

«Європейський Союз очікує, що він буде негайно звільнений і отримає доступ до спеціального медичного лікування, яке йому потрібно. Українським лікарям повинні отримати дозвіл бачити його, поки він перебуватиме під вартою, як того вимагає нещодавній наказ Європейського суду з прав людини», – ідеться в повідомленні.

У заяві мовиться і про кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого затримали 12 грудня 2018 року після в’їзду до Криму. Бекіров, нагадали у ЄС, також потребує медичної допомоги.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росії не цікаво обмінювати людей на людей. Про долю українських політв’язнів та полонених моряків



«Європейський Союз повторює, що всі незаконно затримані громадяни України на Кримському півострові та в Росії, а також екіпаж судів, захоплених Росією 25 листопада, повинні бути негайно звільнені. Міжнародним спостерігачам за правами людини має бути наданий повний, вільний і безперешкодний доступ до Кримського півострова», – заявили в Брюсселі.

У ЄС нагадали, що дотримуються політики невизнання незаконної анексії Криму та Севастополя.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ми пишаємось вашою мужністю: українські військові проводять флешмоби на підтримку полонених моряків